Przepis i sposób przygotowania na: brownie jaglane z czekoladowym kremem mascarpone
Kaszę jaglaną opłukać dwa razy zimną wodą i ugotować w dwóch szklankach wody (ok.15-20 minut. Kasza powinna wchłonąć całą wodę). Ostudzić,następnie dodać mleko i zmiksować całość na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (ja rozpuściłam czekoladę, podczas gotowania kaszy) a banana zmiksować. Do miski z kaszą dodać,mąkę, banana, olej kokosowy, czekoladę, kakao i cukier, całość dokładnie wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, przelać masę na blaszkę razem z papierem do pieczenia i piec godzinę.
KREM:
Krem jest bardzo prosty a przyjemności sprawia wiele :D
Mascarpone mieszamy z roztopioną czekoladą i cukrem pudrem tak, aby całość dokładnie się połączyła.
Upieczone ciasto odkładamy do całkowitego ostudzenia, następnie smarujemy kremem.