Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie (ciasto czekoladowe)

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 350 gram
masło 250 gram
cukier trzcinowy 250 gram
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie (ciasto czekoladowe)

Kroki postępowania

1
Nastaw piekarnik na 160 stopni. Brytfankę (płytka, kwadratowa) wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Czekoladę i masło rozpuść, cały czas mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 1 - Brownie (ciasto czekoladowe) foto
2
Zmiksuj jajka aż będą blade, dodaj cukier, zmiksuj. Dodaj czekoladę, powoli lejąc w środek ciasta i delikatnie mieszaj łyżką. Wsyp mąkę i proszek i mieszaj łyżka, aż gładkie.
Krok 2 - Brownie (ciasto czekoladowe) foto
3
Wlej miksturę do brytfanki i piecz od 35 do 45 min. Ciasto powinno być na pół miękkie w środku. Sprawdź je drewnianym patykiem, na którym powinny zostać kawałki ciasta. Ciasto samo dojdzie do siebie po ostygnięciu.
Krok 3 - Brownie (ciasto czekoladowe) foto
4
Odstaw do ostygnięcia na 1 godzinę nie wyciągając jeszcze z brytfanki, a potem pokrój na małe kwadraty.
Krok 4 - Brownie (ciasto czekoladowe) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 20.10.2016 00:10
mmm az zrobilam sie głodna :)
Renata9 19.10.2016 23:09
Smaczne ciacho
tomek18 19.10.2016 22:45
pyszne ciasto
Ania321 19.10.2016 22:17
z przyjemnością zjadłabym kawałek :)
Marta1986 19.10.2016 18:42
pysznosci mniam
adelajda 19.10.2016 17:12
Dobre ciacho :)
Beatris 19.10.2016 16:58
Przepyszne ciasto, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak