Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Słodkie

Czekolada tabliczka 2 Sztuka
Nierafinowany cukier 300 Gram

Jajka

masło 200 Gram
jajko 5 Sztuk

Mąka

mąka żytnia 4 Szklanki

Orzechy

orzechy włoskie 5 Sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

W kąpieli wodnej rozpuść masło i 1 i 2/3 tabliczki czekolady. Ubić jajka z cukrem,dodać mąkę i zmiksować.Do powstałej masy powoli wlewać ostudzoną czekoladę z masłem.Do ciasta dodać siekane orzechy i pozostałą 1/3 pokrojone czekolady.Wymieszać.Ciasto przełożyć na wyłożoną natłuszczonym papierem śniadaniowym blaszkę o wymiarach ok.36cm×22cm.Piec ok.50 minut w temperaturze 160 Celsjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.01.2016 20:27
szkoda tylko, że komentujecie przepis napisany z kosmosu... 4 szklanki mąki żytniej? na brownie?? no szkoda! poza tym zdjęcie było kradzione
cukiereczek 27.01.2016 18:16
pycha ciasto
Małgorzata92 27.01.2016 18:15
Zdrowy i smaczny :)
Bernadeta1 27.01.2016 17:58
bardzo smaczne słodkości
mirosława4 27.01.2016 15:19
zjadłabym kawałek
misia123410 27.01.2016 14:32
Wygląda bardzo apetycznie:)
Futka 27.01.2016 13:37
Moje ulubione ciasto! Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak