Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
margaryna 250 g
cukier puder 2 szklanki
kakao 4 łyżeczki
jaja 6 szt
mąka 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Kroki postępowania

1
Margarynę (proponuję palmę) z pokruszoną czekoladą rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Brownie foto
2
Masę mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia.
Krok 2 - Brownie foto
3
Dodajemy cukier puder i kakao i miksujemy na jednolitą masę.
Krok 3 - Brownie foto
4
Stopniowo dodajemy jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na jednolitą masę.
Krok 4 - Brownie foto
5
Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Krok 5 - Brownie foto
6
Przelewamy masę do tortownicy.
Krok 6 - Brownie foto
7
Pieczemy ok 40 min w temp ok 170 stopni.
Krok 7 - Brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.10.2013 10:36
uwielbiam :)
adelajda 28.04.2013 07:36
uwielbiam !!!
Krystyna32 18.04.2013 18:14
bardzo apetyczne
Janina 14.04.2013 11:30
Bardzo smaczne
msmors 14.04.2013 11:24
ciekawy przepis
w mojej kuchni 14.04.2013 00:11
pysznie czekoladowe ciacho
Marta11 13.04.2013 22:36
zapewne dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak