Browni z burakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • czekolada gorzka

    2,5 tabliczki
  • cukier

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • mąka

    15 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • buraki

    3 szt
  • orzechy włoskie

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Margarynę rozpuszczamy z 2 tabliczkami czekolady ( pół tabliczki siekamy i odkładamy ).
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy nasz wystudzony sos czekoladowy, mąkę , proszek do pieczenia, miksujemy. Następnie dodajemy starte buraki, miksujemy przez chwilę. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy i czekoladę, mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30 minut ( do suchego patyczka )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat