Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z fetą i migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
sól
śmietana 12% 125 ml
jogurt naturalny 100 ml
ząbki czosnku 3
ser feta 125 g
migdały w płatkach 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z fetą i migdałami

Brokuł podziel na różyczki i blanszuj do 8 min w osolonym wrzątku.Po ostudzeniu ułóż w prostokątnym naczyniu.Śmietanę wymieszaj z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem.Wrzuć pokrojona fetę,dodaj uprażone na patelni migdałowe płatki.Polej sosem podawaj zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak