Brokuły w sosie pomidorowo-jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    1 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Szczypiorek cienki

    1/2 wiązki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    250 ml
  • cebula

    1/2 główki
  • papryka czerwona

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły umyć i podzielić na mniejsze części i podgotować w osolonej wodzie aby zrobiły się lekko miękkie. Odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory z puszki oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem Prymat i solą do smaku. Całość poddusić przez ok. 5 min., potem dodać odcedzone brokuły, wymieszać. Szczypiorek poszatkować i wymieszać z jogurtem i dodać do reszty na patelnię. Wymieszać całość i dusić przez 2-3 minuty. Polecam podawać z ryżem basmanti.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tika4444 12.04.2011 07:17
powinna byc smaczna
Tika4444 12.04.2011 07:17
powinna byc smaczna
eli82 15.03.2011 09:23
super
szajba2 12.03.2011 14:26
brokułów nie znoszę
kielcok1 18.12.2010 13:42
oj to prawda
Barbara55 13.12.2010 15:22
brokuły są niejadalne!
iwona332 15.09.2010 22:05
super
iwona332 15.09.2010 22:05
super
usmiech 13.08.2010 16:21
ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat