Brokuły w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    4
  • panierka do kurczaka prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • brokuły

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i dodajemy brokuły. Odgotowujemy około 15min, tak by były na pół miękkie. Nastepnie odsączamy je. Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka roztrzepujemy w miseczce, do drugiej wsypujemy panierkę. Kawałki brokuł najpierw moczymy w jajku a potem obtaczamy w panierce. Kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony. Jeśli są mało słone dosalamy do smaku. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wlicka 11.07.2013 22:50
bardzo dobre!
ALAGOR 27.11.2012 23:00
też tak robię - smakowe
Andysz 09.07.2012 07:39
pyszne są;)
Pietruszka 04.07.2012 14:59
super
parysek10 04.07.2012 14:33
jeszcze nigdy nie robiłam takich, ale zapowiadają się wyśmienicie.
Aleksandraa 04.07.2012 14:20
ciekawy przepis :)
anja3107 04.07.2012 11:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat