Brokulowo-kalafiorowy polmisek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    1 sztuka
  • kalafior

    1 sztuka
  • jajko

  • mąka

  • meko

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuly dzielimy na rozyczki,obgotowyjemy w lekko osolonej wodzie,odsaczamy na sitku.Rozrabiamy geste ciasto jak na nalesniki,dzielimy na pol,do jednego dodajemy bazylie,do drugiego sol ziolowa.Rozyczki kalafiora maczamy z ciescie z bazylia i wzucamy na goracy olej(smazymy jak frytki w glebokim oleju)brokuly maczamy w ciescie z sola ziolowa i smazymy jak kalafiora.Odsaczamy z tluczczu i uladamy na polmisku.Mozna podawac jako dodatek do obiadu,ale tez jako przekaske z podanymi d

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 21.05.2011 13:01
Z reguły podawałam brokuły i kalafior z sosem czosnkowym a tu fajna odmiana.Lubię bardzo takie połączenia.
buksiak12 20.09.2010 14:24
ciekawie wygląda
Sarenka 15.09.2010 21:27
Fajna kombinacja.
SmacznaPyza 11.09.2010 20:58
bardzo smakowity półmisek
misia53 09.09.2010 22:46
Bardzo zdrowe
Katarzyna/kate1980 04.09.2010 13:29
no no... ciekawy przysmak
Rafał22 19.07.2010 15:39
zamierzam to dziś wypróbować
krzyniu1984 18.07.2010 13:56
uwielbiam brokuły!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat