Brokułowa zupa

Brokułowa zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    50 dag
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • bulion

    2 litry
  • czosnek

    2 ząbki
  • żółtko jaja

    2 szt
  • zielenina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy od przygotowania bulionu. Wystarczy taki instatn, jednak, wiadomo, im lepszy bulion wykorzystacie, tym zupka będzie lepsza... Następnie myjemy warzywa. Obieramy i kroimy je. Marchewkę, selera, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę, pora w talarki, zaś brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy warzywa razem z bulionem, aż będą miękkie.Wówczas dodajemy do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, a także sól i pieprz do smaku. Śmietanę i żółtka mieszamy razem ze sobą .Hartujemy je gorącą zupą. Wlewamy śmietanę z żółtkami do zupy i gotujemy wszystko jeszcze około 10 minut-góra kwadrans. Posypujemy natką pietruszki lub inna zieleniną (u mnie to listki rzodkiewki) Jemy na gorąco

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

03.08.2012 18:47
na pewno baaaaaaardzo pyszna!;)

Sylwia29

18.05.2012 12:37
Uwielbiam ją!:)

Justyna Jussstiii

18.05.2012 12:17
super

Rafał10

18.05.2012 10:21
uwielbiam zupki, a ta nie dość że wygląda to po składnikach widać że na pewno smakuje :)

Amellia

18.05.2012 08:52
mniam

EWI

18.05.2012 08:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat