Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokułowa z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
pomidor 2 szt
orzechy włoskie 2 łyzeczki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 0,5 szkl
majonez 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokułowa z orzechami włoskimi

Kroki postępowania

1
Brokuł dzielimy na cząstki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie 7-8 min. odstawiamy do wystygnięcia,
Krok 1 - Brokułowa z orzechami włoskimi foto
2
Pomidory kroimy w półksiężyce i układamy na brokułach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Brokułowa z orzechami włoskimi foto
3
Przygotowujemy sos czosnkowy: do jogurtu i majonezu dodajemy czosnek przeciśnięty przez prasę oraz sól i pieprz, wszystko razem mieszamy i gotowe,
Krok 3 - Brokułowa z orzechami włoskimi foto
4
Całości polewamy sosem czosnkowym i posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.
Krok 4 - Brokułowa z orzechami włoskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 06.12.2012 12:01
fajna
tessinka 05.12.2012 22:49
zdrowa i pięknie wygląda
czekoladka_m 05.12.2012 20:01
Pysznie wygląda;):)
Monika-twin 05.12.2012 17:10
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak