Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi płatkami migdałowymi.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 średnia sztuka
feta 1 opakowanie
sos czosnkowy 200 ml
płatki migdałowe 70 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi płatkami migdałowymi.

Kroki postępowania

1
Brokuł gotuję w nieosolonej wodzie. Gdy trochę przestygnie rozdrabniam go na mniejsze części i przekładam do naczynia, w którym zostanie podana całość.Brokuł polewam sosem czosnkowym.
Krok 1 - Brokuł z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi płatkami migdałowymi. foto
2
Migdały prażę na patelni, na odrobinie oliwy z oliwek,na niedużym ogniu jedynie przez chwilkę.
Krok 2 - Brokuł z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi płatkami migdałowymi. foto
3
Fetę kroję w kostkę i układam ją na brokule z sosem.Posypuję ciepłymi migdałami całość.
Krok 3 - Brokuł z fetą, sosem czosnkowym i prażonymi płatkami migdałowymi. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 08.12.2013 14:49
w takim towarzystwie brokuła jeszcze nie próbowałem - do wypróbowania
Granita 10.05.2013 08:56
smaczne połączenie
ONY_za_kare 07.01.2013 08:52
pycha
Poison1988 11.12.2012 15:49
pyszne zestawienie :)
babajaga1969 11.12.2012 15:13
pyszne połączenie - smaczne danie :))
Konczi 11.12.2012 14:42
zjadłabym oj zjadłabym mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak