Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł w sosie z sera pleśniowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
śmietana 30% 150 ml
mleko skondensowane 100 ml
czosnek 1-2 ząbki
ser gorgonzola 100 g
ser brie 100 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł w sosie z sera pleśniowego

Śmietanę i mleko skondensowane rozgrzać (nie zagotować!), doprawić wyciśniętym czosnkiem i odrobiną soli morskiej - dodać pokrojony ser brie (bez ze skórki) oraz pokruszoną gorgonzolę.
Mieszać, aż sery się niemal zupełnie rozpuszczą.

W międzyczasie ugotować na parze brokuła i gorącego polać sosem serowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.12.2012 00:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak