Bratwurst z sosem curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    4 laski
  • pomidor pelati

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • curry

    2-3 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ocet winny czerwony

    1 łyżka
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę smażymy w całości (bratwurst to biała niemiecka kiełbasa o charakterystycznym smaku - dostępna w TESCO) i kroimy.
2. Wrzucamy ponownie na patelnie wraz z cebulą i smażymy.
3. Dodajemy koncentrat pomidorowy razem z octem winnym i przyprawą curry.
4. Po chwili dodajemy pomidory pelati i doprawiamy pozostałymi składnikami do smaku.
5. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat