Przepis i sposób przygotowania na: Bożenka
Drugi biszkopt pieczemy z 7jaj. Jaja roztrzepujemy z 6 łyżkami cukru, następnie dodajemy 7 łyżek mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia oraz kakao. Delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na wysmarowaną i wyścieloną papierem blachę. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180stopni. Po ostygnięciu biszkopt przekrawamy na pół.
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Dodajemy 2 łyżki cukru i sok z pomarańczy. Po ostygnięciu rozcieramy masło i dodajemy po łyżce budyniu.
Rozrabiamy galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Na spód kładziemy biszkopt ciemny, smarujemy go połową masy, następnie kładziemy jasny biszkopt z dziurami. W dziury wlewamy tężejącą galaretkę. Czekamy aż zastygnie. Następnie smarujemy pozostałą masę i kładziemy ciemny biszkopt. Możemy polać wierzch polewą czekoladową.
Smacznego!