Przepis i sposób przygotowania na: Bounty - czekoladki kokosowe
Kroki postępowania
Gotować 5 minut, stale mieszając, na najmniejszym płomieniu.
Wiórki kokosowe zmielić młynkiem do kawy razem z orzechami oraz migdałami - wsypać do masy, dodać odrobinę aromatu oraz cukier kryształ. Dokładnie wymieszać i dodać alkoholu do smaku.
Masę przełożyć do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą (nie aluminiową !!) na grubość nie większą, niż 2-2,5 cm.
Ugnieść dokładnie, tworząc równą warstwę. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wyjąć ostrożnie zastygniętą masę z foremki i pokroić na niewielkie kosteczki lub podłużne batoniki.
Każdą czekoladkę zanurzać w stopionej czekoladzie, delikatnie otrząsnąć z jej nadmiaru i układać na arkuszu papieru do pieczenia pozostawiając do zastygnięcia.