Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 pęczek
  • udka z kaczki

    30 dag
  • rzodkiewka

    6 szt
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Ugotować wywar z kaczki. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 2 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Botwinkę pokroić razem z liśćmi. Rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Krok 3 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Do gotowego wywaru dodać pokrojoną botwinkę i rzodkiewkę.
Krok 4 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Ziemniaki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.
Krok 5 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Mięso z kaczki oddzielić od kości i pokroić.
Krok 6 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
Podsmażone ziemniaki i mięso dodać do zupy. Dosolić do smaku, dodać pieprz, zabielić śmietaną. Podawać z ugotowanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.06.2016 13:09
coś dla mnie :-)
jagoda5913 17.06.2016 07:25
Dobra zupka
Łukasz15 16.06.2016 22:50
Bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat