Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
udka z kaczki 30 dag
rzodkiewka 6 szt
ziemniaki 0,5 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
jajko 4 szt
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki

Kroki postępowania

1
Ugotować wywar z kaczki. Dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
2
Botwinkę pokroić razem z liśćmi. Rzodkiewkę pokroić w plasterki.
Krok 2 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
3
Do gotowego wywaru dodać pokrojoną botwinkę i rzodkiewkę.
Krok 3 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
4
Ziemniaki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.
Krok 4 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
5
Mięso z kaczki oddzielić od kości i pokroić.
Krok 5 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto
6
Podsmażone ziemniaki i mięso dodać do zupy. Dosolić do smaku, dodać pieprz, zabielić śmietaną. Podawać z ugotowanym jajkiem.
Krok 6 - Botwinka z rzodkiewką na wywarze z kaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.06.2016 13:09
coś dla mnie :-)
jagoda5913 17.06.2016 07:25
Dobra zupka
Łukasz15 16.06.2016 22:50
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak