Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
botwinka 1 duży pęczek
ziemniaki 2 szt
pietruszka 2 szt
marchew młoda 3 szt
kasza 100 gram (owsiana)
pieczarki 150 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie kilka ziarenek
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami

Mięso umyć i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z wywaru.
Ziemniaki i młode buraczki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w plasterki lub półplasterki. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut. Następnie dodać kaszę owsianą i gotować 10 minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Listki botwinki pokroić razem z łodygami. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut.
Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.07.2017 09:15
Fajna, rozgrzewająca zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak