Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka
2 szt
botwinka
1 duży pęczek
ziemniaki
2 szt
pietruszka
2 szt
marchew młoda
3 szt
kasza
100 gram (owsiana)
pieczarki
150 gram
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziarenek
Sklep Prymat
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z kaszą owsianą i pieczarkami

Mięso umyć i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie wyjąć mięso z wywaru.
Ziemniaki i młode buraczki pokroić w kostkę, pietruszkę i marchewkę w plasterki lub półplasterki. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut. Następnie dodać kaszę owsianą i gotować 10 minut.
Pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Listki botwinki pokroić razem z łodygami. Wrzucić do garnka i gotować 5 minut.
Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 28.07.2017 09:15
Fajna, rozgrzewająca zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak