Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki młode 5 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z jajkiem

Botwinę myjemy. Kroimy w kostkę zarówno część buraczków oraz liście i łodygi. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki podobnie. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy to miękkości. Jajka gotujemy w osobnym garnku na twardo. Gotową zupę nalewamy na talerz, dodajemy ćwiartki jajka oraz po łyżce jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.06.2016 11:20
same pyszności
Futka 22.06.2016 10:46
Uwielbiam! Najlepsza zupka
pestka 22.06.2016 09:46
smaczny obiad
Ewelina1991 22.06.2016 08:25
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak