Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka z awokado

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka
awokado 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuka
śmietana 12% 50 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżka
koperek 2 łyżeczka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Porada

dopraw zupę jogurtem

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z awokado

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj czosnek pokrojony.
Buraki odetnij od naci, obierz i przekrój na cztery części. Do wrzącej wody dodaj przyprawy, zeszkloną cebulę z czosnkiem. Gotuj kilka minut.. Po tym czasie dodaj posiekane łodygi i liście botwiny. Gotuj kilka chwil aż łodyżki będą miękkie. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Podawaj z ziołami, jajem na twardo i awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.04.2016 10:50
Bajeczne kolory :)
Ada-Gaba 20.04.2016 09:27
ciekawy przepis
Małgorzata Pin 20.04.2016 09:10
Co za połączenie smaków musi być dobre.
IKrakowianka 20.04.2016 08:53
ciekawa propozycja
agi0911 19.04.2016 21:43
fajna zupka musze spróbować.
kloruś 19.04.2016 20:38
chętnie bym skosztowała!
halina17 19.04.2016 20:35
Dobra zupa.
jagoda5913 19.04.2016 19:02
Super pomysł
benka 19.04.2016 18:55
Ciekawe połączenie :)
agaK. 19.04.2016 17:47
Ciekawe połączenie, nawet nie robiłam nic jeszcze z awokado:)
Maridka19 19.04.2016 15:57
Ciekawy przepis :)
Ania321 19.04.2016 14:54
Wygląda bardzo smacznie :)
Aleksandra/Olcia 19.04.2016 14:40
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak