Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka na bogato

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchew 2 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler naciowy 2 łodyga
por 1/4 sztuka
ziemniaki 5 sztuka
czosnek 2 ząbek
natka pietruszki 1/4 pęczek
lubczyk świeży 5 liść
ziele angielskie 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat 1/8 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 sztuka
jogurt 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka na bogato

Botwinkę przepłukujemy, obieramy i kroimy drobno. Marchew, pietruszkę, ziemniaki obieramy. Marchew kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Warzywa i botwinkę zalewamy wodą. Dodajemy ziele, liście, obrany i rozgnieciony dłonią czosnek, ziarna pieprzu, natkę, lubczyk i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania zupę zakwaszamy sokiem z cytryny lub kwaskiem i posypujemy majerankiem. Podajemy z jajkami na twardo pokrojonymi w ósemki i jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.05.2015 14:31
dobra zupa :)
dianix 10.10.2012 21:05
widac doskonale ze na bogato:)
Zdzisław 20.09.2012 20:30
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak