Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
botwina liście 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
marchew 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
koper świeży 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 300 gram
ocet jabłkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Do ugotowanego wywaru warzywnego dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę, listek i ziele.

Gotuję.

Botwinę kroję, dodaję do wywaru, gotuję do miękkości.

Ziemniaki gotuję w oddzielnym garnku dodając łyżeczkę soli.

Koperek siekam, dodaję do botwinki.

Całość doprawiam.

Boczek kroję w kostkę i podsmażam na patelni.

Ugotowaną porcję ziemniaków przekładam do miseczki, zalewam botwinką, okraszam podsmażonym boczkiem.

Podaję na ciepło.

SMACZNEGO !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.09.2016 21:13
Bardzo fajny przepis.
benka 15.09.2016 19:53
smaczna zupka
olkaaa 15.09.2016 19:24
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak