Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOTWINKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
botwinka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
sól i pieprz
jajko ugotowane na twardo 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: BOTWINKA

1 Rosół zagotować. Liście buraków wraz z łodygami i buraczkami dokładnie umyć i drobno pokroić.
2 Do wywaru najpierw wrzucić buraczki i łodygi. Po 10-15 minutach dodać zielone liście.
3 Całość zabielić śmietaną i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.07.2016 14:41
bardzo lubię
IwonaKa 10.07.2016 22:19
pyszna zupa,zjadłabym
Marta Ryżek-Kalkowska 07.07.2016 17:09
Smacznie u ciebie :)
gosia56 03.07.2016 09:36
pyszna zupka na czasie;)
Wacław 02.07.2016 12:07
pyszna zupa
Motorek 02.07.2016 09:21
bardzo dobra
Krzysztof15 02.07.2016 08:01
bardzo smaczna
jagoda5913 02.07.2016 00:18
dobra botwinka
Jolcia_90 01.07.2016 22:17
dziękuję :)
gosia1988 01.07.2016 22:13
Fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak