Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kostka rosołowa
koper świeży
cebula
ocet winny
cukier
Majeranek suszony Prymat
barszcz czerwony
mąka
jogurt naturalny
woda
buraki czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Zagotować pół garnka wody z mięsem (porcje rosołowe). Gdy zacznie się gotować zebrać biały nalot, zmniejszyć ogień. Dodać do tego kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego, 2 kostki rosołowe. Dodać większe/starsze buraczki pokrojone w drobną kostkę. Z 20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone korzenie i liście młodych buraczków, mały pokrojony pęczek świeżego kopru, 2 łyżki octu winnego, majeranek do smaku, 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę barszczu czerwonego w proszku. Pod sam koniec gotowania dolać 1 łyżkę mąki rozpuszczoną w wodzie z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego. Zagotować. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 09.11.2014 10:27
smaczna zupa
engie23 09.11.2014 10:08
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak