Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
marchew 1
por 1
pietruszka 1
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
śmietana kremówka
pieprz
ząbek czosnku
sól
ziemniaki 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Kroki postępowania

1
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać. por opłukać. Warzywa zalać wodą i zagotować. Dodać listki laurowe i ziele angielskie
Krok 1 - Botwinka foto
2
Buraczki i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Botwinka foto
3
Dodać do zupy.
Krok 3 - Botwinka foto
4
Liście botwiny pokroić drobno i dodać do zupy.
Krok 4 - Botwinka foto
5
Całość zagotować.
Krok 5 - Botwinka foto
6
Pęczek szczypiorki i pęczek pietruszki opłukać, posiekać i dodać do zupy.
Krok 6 - Botwinka foto
7
Gdy warzywa będą miękkie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku, dodać śmietanę i zagotować.
Krok 7 - Botwinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.07.2014 10:43
Też juz robiłam
Wafelek2601 23.07.2014 09:11
bardzo dobra
Janina 20.07.2014 23:06
Smaczna zupka;)
Joasiek 20.07.2014 22:18
Przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak