Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borówkowa niby szarlotka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
śmietana 18 proc 2 łyżki
borówki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowa niby szarlotka

Kroki postępowania

1
CIASTO: mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito na stolnicę. Dodać cukier, zrobić rowek, wbić żółtka i dać margarynę. Całość wyrobić. Pod koniec dodać śmietanę.
Krok 1 - Borówkowa niby szarlotka  foto
2
Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować na brytfannie,
Krok 2 - Borówkowa niby szarlotka  foto
3
Posypać borówkami (można lekko posypać cukrem).
Krok 3 - Borówkowa niby szarlotka  foto
4
Następnie przełożyć drugą częścią rozwałkowanego ciasta.
Krok 4 - Borówkowa niby szarlotka  foto
5
Piec w 180 st. przez ok. 50 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Borówkowa niby szarlotka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 30.09.2014 13:10
na pewno pyszna;)
marcia7 30.09.2014 12:02
ciasto jak u babci
krokus 30.09.2014 11:55
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak