Bomba serowo-borówkowa

Bomba serowo-borówkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

    30 dag
  • miód

    2 łyż
  • migdały mielone

    4 łyż
  • cukier

    20 dag
  • twarożek

    50 dag
  • kremówka

    1,5 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bomba serowo-borówkowa

Borówki myjemy i osuszamy, kilka odkładamy do dekoracji. Resztę miksujemy z połową cukru.

Twarożek mieszamy z resztą cukru.
Śmietanę ubijamy i odkładamy kilka łyżek do dekoracji. Resztę łączymy z borówkami i twarożkiem.

Miód lekko podgrzewamy i wlewam do formy i obracamy aż pokryje on wewnętrzne ścianki. Posypujemy miód mielonymi migdałami.

Do formy przekładamy krem borówkowo-serowy i całość wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika.

Na krótko przed podaniem wkładamy na chwilkę formę do miski z gorącą wodą i wykładamy na półmisek.

Dekorujemy odłożonymi borówkami i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Anna141
Anna141 16.07.2011 11:35
smaczne :)
Krzysztof42 01.12.2010 14:12
prawdziwa bomba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat