Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
borówki
30 dag -
miód
2 łyż -
migdały mielone
4 łyż -
cukier
20 dag -
twarożek
50 dag -
kremówka
1,5 szkl
Przepis i sposób przygotowania Bomba serowo-borówkowa
Twarożek mieszamy z resztą cukru.
Śmietanę ubijamy i odkładamy kilka łyżek do dekoracji. Resztę łączymy z borówkami i twarożkiem.
Miód lekko podgrzewamy i wlewam do formy i obracamy aż pokryje on wewnętrzne ścianki. Posypujemy miód mielonymi migdałami.
Do formy przekładamy krem borówkowo-serowy i całość wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika.
Na krótko przed podaniem wkładamy na chwilkę formę do miski z gorącą wodą i wykładamy na półmisek.
Dekorujemy odłożonymi borówkami i bitą śmietaną.
Komentarze (2)