Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Bolońska zupa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
pieczarki 500 g
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryka czerwona 2 szt
por (biała część) 1 szt
ogórek kiszony 4 szt
mięso wieprzowe 500 g
parówki 3 szt
przecier pomidorowy 1 mały słoik
mąka 1 łyżka
olej
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bolońska zupa

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obrać oraz posiekać.
Podsmażyć na oleju
Krok 1 - Bolońska zupa foto
2
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę,
Krok 2 - Bolońska zupa foto
3
Marchew , pietruszkę , seler i ogórki zetrzeć na tarce i dodać do cebuli i papryki
Krok 3 - Bolońska zupa foto
4
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i przelać gorącą wodą. Dodać razem z pokrojonym w paseczki porem do warzyw.
Krok 4 - Bolońska zupa foto
5
Mięso, parówki pokroić w kostkę , podsmażyć na oleju , przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić. Dodać podsmażone warzywa i doprawić do smaku.
Krok 5 - Bolońska zupa foto
6
Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać. Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.
Krok 6 - Bolońska zupa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 27.06.2017 17:33
pyszna zupka
ilka01 27.06.2017 11:44
ciekawa zupka
IZABELA29 27.06.2017 11:40
Fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak