Bolońska zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • mięso wieprzowe

    500 g
  • parówki

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoik
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

  • sól do smaku

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra Prymat

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bolońska zupa foto
Cebulę i czosnek obrać oraz posiekać.
Podsmażyć na oleju
Krok 2 - Bolońska zupa foto
Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę,
Krok 3 - Bolońska zupa foto
Marchew , pietruszkę , seler i ogórki zetrzeć na tarce i dodać do cebuli i papryki
Krok 4 - Bolońska zupa foto
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i przelać gorącą wodą. Dodać razem z pokrojonym w paseczki porem do warzyw.
Krok 5 - Bolońska zupa foto
Mięso, parówki pokroić w kostkę , podsmażyć na oleju , przełożyć do garnka podlać troszkę wodą i chwilę dusić. Dodać podsmażone warzywa i doprawić do smaku.
Krok 6 - Bolońska zupa foto
Na patelni rozgrzać olej wsypać mąkę i wymieszać. Zasmażkę dodać do zupy razem z przecierem pod koniec gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 27.06.2017 17:33
pyszna zupka
ilka01 27.06.2017 11:44
ciekawa zupka
IZABELA29 27.06.2017 11:40
Fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat