Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

5.0
(49)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Bogracz to danie kuchni węgierskiej, które coraz częściej przygotowujemy na specjalne okazje i podajemy gościom, gdy nadchodzi dobry moment na zjedzenie ciepłego posiłku. Przygotujcie go wspólnie i poświęćcie ten czas na rozmowę i wspólną zabawę - razem zawsze raźniej ;)

Składniki:

Składniki:

karczek wieprzowy 1 kg
cebula pokrojona w kostkę 2 sztuki
ząbki czosnku pokrojone w plastry 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
pieczarki 10 sztuk
przecier pomidorowy 2 łyżki
ketchup 1/2 szklanki
olej rzepakowy do smażenia
mąka pszenna 1/2 szklanki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
rosół z kury Kucharek 1 litr
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

1. Mięso kroimy w kostkę, nacieramy musztardą, doprawiamy przyprawą do potraw Kucharek, oprószamy mąką pszenną i podsmażamy na oleju na złoty kolor w dużym rondlu .

2. Na patelni smażymy warzywa (cebula, czosnek, pietruszka, marchewka pokrojona w plastry) i dodajemy do mięsa.

3. Po kilku minutach wlewamy rosół, mieszamy i dusimy do miękkości mięsa.

4. Na patelni smażymy pieczarki (pokrojone w ćwiartki) z papryką (pokrojoną w kostkę), dodajemy do miękkiego mięsa, wraz z przecierem pomidorowym, ogórkami (pokrojonymi w kostkę) i ketchupem .  

5. Bogracz doprawiamy do smaku przyprawą w płynie i przyprawą do potraw Kucharek, podajemy z pieczywem.  

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak