Boeuf Strogonov

Boeuf Strogonov

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka mięsna

    1 szt
  • pieczarki

    500 g
  • polędwicy wołowej

    500 g
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Boeuf Strogonov

Polędwicę pokroić na długie, cienkie paski. Obsmażyć na gorącym oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić, dodać do polędwicy. Kostkę rozpuścić w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlać mięso. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Sos pomidorowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, połączyć z mięsem i pieczarkami. Zagotować. Podawać z kładzionymi kluskami lub pieczywem. Pieczarki można zastąpić boczniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

rakow2
rakow2 13.06.2011 16:22
możny by spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat