Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Boeuf Strogonov

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka mięsna
1 szt
pieczarki
500 g
polędwicy wołowej
500 g
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonov

Polędwicę pokroić na długie, cienkie paski. Obsmażyć na gorącym oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić, dodać do polędwicy. Kostkę rozpuścić w gorącej wodzie (1/2 szklanki) i podlać mięso. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Sos pomidorowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, połączyć z mięsem i pieczarkami. Zagotować. Podawać z kładzionymi kluskami lub pieczywem. Pieczarki można zastąpić boczniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 13.06.2011 16:22
możny by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak