Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z serem i szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy ok 1,3 kg
szynka 4 plastry dowolnej
ser żółty 3 plastry
czosnek 3-4 ząbki
sól
pieprz
musztarda
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z serem i szynką

Czosnek obrać, pokroić i zmiażdżyć z solą. Natrzeć płat mięsa. Oprószyć pieprzem.
Od środka boczek posmarować musztardą. Położyć plastry szynki a następnie sera. Zwinąć boczek dość ścisło w roladę i obwiązać nicią. Skropić olejem i położyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec ok 60 min w 190 stopniach polewając wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.04.2017 19:43
smaczne mięsko
berys18 04.04.2017 07:19
świetny boczek
Justi2401 03.04.2017 09:18
Pyszności do chlebka :)
magduś83 03.04.2017 07:53
Wspaniały do pieczywa:)
Janina 02.04.2017 23:50
Pyszności;))
Bożena Matuszczyk 02.04.2017 23:11
Smakowity i kuszący;);)
dodi 02.04.2017 20:31
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak