Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z rękawa (pieczony)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

Boczek wieprzowy 1 kg
czosnek 2-3 ząbki

Przyprawy

Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1/3 łyżeczki
kurkuma 1/3 łyżeczki
tymianek 1/3 łyżeczki
sól i pieprz

Dodatkowo

rękaw do pieczenia

Porada

Prosta i szyba wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu - z chlebem. Mięso wychodzi aromatyczne, soczyste i mięciutkie... Możecie je doprawić na własny smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z rękawa (pieczony)

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony boczek natrzeć przyprawami i naszpikować czosnkiem (w mięsie zrobić małe nacięcia i powpychać w nie małe kawałki czosnku).
Na wierzchu ułożyć liście laurowe.
Krok 1 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto
2
Całość umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do piekarnika.
Krok 2 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto
3
Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.03.2017 21:02
bardzo apetyczny
Diana Rusiłowicz 14.03.2017 00:40
Dziękuję :)
Bernadeta1 13.03.2017 15:43
chlebuś z taki domowym boczkiem, pychota
Róża1 13.03.2017 10:05
bardzo smaczny :-) , zabieram przepis :-).
agaK. 13.03.2017 09:31
Uwielbiam boczuś, moja ulubiona część wieprzowiny:)
Aleksandra/Olcia 13.03.2017 09:06
uwielbiam na chlebku
Diana Rusiłowicz 13.03.2017 00:16
Dziękuję :)
gusia1000 12.03.2017 23:59
Znakomity boczek.
Iwusia 12.03.2017 23:32
idealny boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak