Boczek z rękawa (pieczony)

Boczek z rękawa (pieczony)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Boczek wieprzowy

    1 kg
  • czosnek

    2-3 ząbki

Przyprawy

  • liść laurowy

    2 sztuki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • kolendra

    1/3 łyżeczki
  • kurkuma

    1/3 łyżeczki
  • tymianek

    1/3 łyżeczki
  • sól i pieprz

Dodatkowo

  • rękaw do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto
Umyty i osuszony boczek natrzeć przyprawami i naszpikować czosnkiem (w mięsie zrobić małe nacięcia i powpychać w nie małe kawałki czosnku).
Na wierzchu ułożyć liście laurowe.
Krok 2 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto
Całość umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do piekarnika.
Krok 3 - Boczek z rękawa (pieczony)  foto
Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Diana Rusiłowicz
Prosta i szyba wersja na pieczony boczek, który idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu - z chlebem. Mięso wychodzi aromatyczne, soczyste i mięciutkie... Możecie je doprawić na własny smak.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

16.03.2017 21:02
bardzo apetyczny

Diana Rusiłowicz

14.03.2017 00:40
Dziękuję :)

Bernadeta1

13.03.2017 15:43
chlebuś z taki domowym boczkiem, pychota

Róża1

13.03.2017 10:05
bardzo smaczny :-) , zabieram przepis :-).

agaK.

13.03.2017 09:31
Uwielbiam boczuś, moja ulubiona część wieprzowiny:)

Aleksandra/Olcia

13.03.2017 09:06
uwielbiam na chlebku

Diana Rusiłowicz

13.03.2017 00:16
Dziękuję :)

gusia1000

12.03.2017 23:59
Znakomity boczek.

Iwusia

12.03.2017 23:32
idealny boczuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat