Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
olej 2 łyżka
czosnek 2 ząbek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
pieprz do smaku

Porada

Boczek podawać z pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z piekarnika

Angielskie ziele zmielić, liście laurowe pokruszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie przyprawy marynaty włożyć do miski, wymieszać. Dokładnie natrzeć umyty boczek, włożyć do miski, przykryć folią i włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Następnie przełożyć do brytfanny i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec, polewając od czasu do czasu powstałym sosem, aż boczek nabierze rumianego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak