Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z papryką i cebulką

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Boczek troszkę inaczej nie pieczony a smażony. Szybkie i smaczne mięsko z paprykową i cebulową nutką.

Składniki:

Boczek smażony

boczek surowy 60 dag
cebulka 2 sztuki
papryki 1 sztuka
papryka mielona 1 łyżeczka
sól i pieprz 2 szczypty
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z papryką i cebulką

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (u mnie w plastry). Oprószamy solą i pieprzem.

Obsmażamy na natłuszczonej patelni i oprószamy papryką. Mieszamy i dodajemy pokrojoną cebulę.

Smażymy aż cebula zacznie się rumienić, podlewamy troszkę wodą i dusimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.

Dusimy do miękkości mięsa. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak