Boczek z papryką i cebulką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Boczek troszkę inaczej nie pieczony a smażony. Szybkie i smaczne mięsko z paprykową i cebulową nutką.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Boczek smażony

  • boczek surowy

    60 dag
  • cebulka

    2 sztuki
  • papryki

    1 sztuka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    2 szczypty
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (u mnie w plastry). Oprószamy solą i pieprzem.

Obsmażamy na natłuszczonej patelni i oprószamy papryką. Mieszamy i dodajemy pokrojoną cebulę.

Smażymy aż cebula zacznie się rumienić, podlewamy troszkę wodą i dusimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski dodajemy do mięsa gdy zacznie mięso mięknąć.

Dusimy do miękkości mięsa. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat