Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Boczek z musztardą i ketchupem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ostra musztarda
1/2 słoiczka
ketchup
1/2 słoiczka
sól i pieprz
do smaku
czosnek
4 ząbki
boczek
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z musztardą i ketchupem

Boczek umyć i osuszyć.
Czosnek obrać i pokroić na cztery części.
W boczku zrobić otwory i powciskać w nie czosnek. Posolić i popieprzyć.
Cały boczek posmarować musztardą wymieszaną z ketchupem.
Odstawić na 20 minut.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.
Podawać na zimno do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.09.2010 11:20
zjadłabym takiego boczusiu...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak