Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla marynowany w ketchupie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 500-600 g
oliwa 100 ml
ketchup łagodny 100-150 ml
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla marynowany w ketchupie

Kroki postępowania

1
Boczek myjemy, kroimy na paski wzdłuż na plastry - mają być podłużne paski.
Krok 1 - Boczek z grilla marynowany w ketchupie foto
2
Boczek oprószamy peklosolą i przekładamy do garnka, dodajemy oliwę, ketchup
Krok 2 - Boczek z grilla marynowany w ketchupie foto
3
Całość mieszamy. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano i odstawiamy do lodówki na około 8 godzin - ja zostawiłam na noc.
Krok 3 - Boczek z grilla marynowany w ketchupie foto
4
Grillujemy mięso na rozgrzanym grillu po kilka minut z dwóch stron.
Krok 4 - Boczek z grilla marynowany w ketchupie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.09.2014 07:54
mmm pyszny boczuś :)
norweska20 06.09.2014 18:09
mój mąż byłby z takiego buczka uradowany
Wafelek2601 02.09.2014 23:00
Uwielbiam taki boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak