Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy 1 kg

marynata

olej 1 szklanka
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla

Surowy boczek kroimy w plastry około 3 mm. Przygotowujemy marynatę: do miski wlewamy olej, dodajemy sól i pieprz oraz paprykę słodką i granulowany czosnek - mieszamy. Do marynaty wkładamy boczek, wstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Wyciągamy boczek i grillujemy go po kilka minut z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 03.05.2015 13:06
Dobry boczuś nie jest zły :) Przepysznie.
Kasnaj 02.05.2015 21:53
smakowity przepis
Hrabina w kuchni 02.05.2015 21:38
Pyszny boczuś.
agnieszka214 02.05.2015 21:01
bardzo apetyczne
2milutka 02.05.2015 20:52
smacznie aż slinka leci
Gracer 02.05.2015 19:35
Dziękuję i polecam
miodunka 02.05.2015 19:08
nie ma jak boczuś, wygląda super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak