Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w majeranku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składnik podstawowy

boczek surowy 800 g

Przyprawy

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w majeranku

Boczek umyć i osuszyć, natrzeć ze wszystkich stron solą peklową i włożyć na dobę do lodówki. Na drugi dzień naszpikować czosnkiem, natrzeć otartym majerankiem, obłożyć liśćmi laurowymi i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.04.2016 22:12
domowy najlepszy
Marta1986 20.04.2016 21:41
apetycznie wyglada
Wafelek2601 20.04.2016 20:25
Pyszna domowa wędlinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak