Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek w czosnkowo miodowej marnacie

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 2 łyżeczki
olej 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyzeczki
czosnek 3 ząbki
kminek 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
woda 2 łyżki
pieprz do posypania
boczek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek w czosnkowo miodowej marnacie

Kroki postępowania

1
boczek myjemy, nacinamy.
Krok 1 - Boczek w czosnkowo miodowej marnacie foto
2
Wyciskamy czosnek, łączymy z miodem, wodą, kminkiem Boczek posypujemy ziołami.
Krok 2 - Boczek w czosnkowo miodowej marnacie foto
3
posypujemy pieprzem. Następnie dokładnie nacieramy marynatą.
Krok 3 - Boczek w czosnkowo miodowej marnacie foto
4
Zawijamy w pazłotko. Wykładamy do blaszki. POlewamy wodą. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni, do miękkości.
Krok 4 - Boczek w czosnkowo miodowej marnacie foto
5
smacznego.
Krok 5 - Boczek w czosnkowo miodowej marnacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 19.01.2014 20:53
Taki boczuś musi być smaczny.
Czyki 11.01.2014 13:36
Tak to jeszcze nie piekłam boczku, muszę wypróbować Twój przepis:):)
Zdzisław 11.01.2014 12:08
dla mnie smacznie jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak