Boczek rolowany pieczony w rękawie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    2 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    5-6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek rolowany pieczony w rękawie foto
Boczek rolowany umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do oliwy dodać przyprawy, dokładnie wymieszać, a następnie natrzeć mięso ze wszystkich stron. Przykryć i wstawić do lodówki, aby się zamarynowało.
Krok 2 - Boczek rolowany pieczony w rękawie foto
Włożyć boczek do rękawa i piec przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Boczek rolowany pieczony w rękawie foto
Na 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw u góry, aby mięso trochę się przyrumieniło.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Julia i Odi 03.03.2017 21:50
niedawno go spróbowałam i od razu pokochałam.Bardzo smaczny.Polecam korzystać z tego przepisu!!!!!!!
IKrakowianka 12.02.2017 21:23
to coś dla mnie :)
Wiktoria29 12.02.2017 20:47
zjadałbym.....
ania2610 12.02.2017 18:10
wspaniały jest taki boczek :)
ilka01 12.02.2017 16:57
super przepis :)
Mniam 12.02.2017 16:45
O, taki boczuś widziałabym na kanapce :)
bertpvd 12.02.2017 15:29
wspaniałe mięsko
mirosława4 12.02.2017 15:29
smaczna sztuka mięsa
Aleksandra/Olcia 12.02.2017 15:26
mmmm pycha
Franciszek 12.02.2017 13:46
pyszny boczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat