Boczek rolowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1/2 główki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w pół talarki a czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso od wewnętrznej strony, posypujemy jarzynką oraz przyprawą do mięsa, pieprz ucieramy w moździerzu i posypujemy, rozkładamy pokrojoną cebulę, zawijamy w rulon i ciasno obwiązujemy sznurkiem bawełnianym, wierzch posypać także jarzynką oraz majerankiem i przyprawą do mięsa.Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na całą noc, następnego dnia pieczemy około 2 godziny w temp 180*c

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 08.05.2015 13:38
często piekę bardzo lubimy
Edith85 08.05.2015 13:22
wygląda super
misia53 08.05.2015 12:39
jaki chudziutki i pyszniutki
IZABELA29 08.05.2015 11:50
pyszne mięsko
Aannkaa82 08.05.2015 11:06
mniam uwielbiam taki boczuś,
Jowita Raś 08.05.2015 10:10
Boczek idealny :)
Malinka 08.05.2015 09:59
Boczek wygląda przepysznie!
wyattearp 08.05.2015 09:44
super boczuś
Krzysztof15 08.05.2015 09:40
bardzo lubie
Mancia w kuchni 08.05.2015 08:40
ale boczuś mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat