Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek rolowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek
olej rzepakowy
przyprawa uniwersalna
czosnek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek rolowany

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na boczku [ z obu stron] .
Krok 1 - Boczek rolowany foto
2
Zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin.
Krok 2 - Boczek rolowany foto
3
Po tym czasie podsmażyć z każdej strony na patelni , przełożyć na blaszkę.Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 1-1,5 godziny.W trakcie pieczenia przewrócić na druga stronę.
Krok 3 - Boczek rolowany foto
4
Wystudzić i usunąć sznurek.
Krok 4 - Boczek rolowany foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:14
Pyszny jest.
kuklik 06.08.2014 16:41
smakowity boczuś
Zdzisław 06.08.2014 09:34
smaczne danie dla mnie podano
Lidzia 06.08.2014 09:05
Smaczniutki.
Wiktoria29 06.08.2014 09:03
pyszności, taki domowy najlepszy
Gracer 06.08.2014 08:35
super mięso - idealne dla mnie
Adam/ZUB3R 06.08.2014 08:28
smaczny boczek
engie23 06.08.2014 08:10
super wygląda
monika141 06.08.2014 08:10
Pyszny boczek
Janina 05.08.2014 23:58
Najlepsze w domu zrobione mięsko;)
Seba 05.08.2014 22:09
Taki boczuś z chęcią zjem
barbara11561 05.08.2014 21:59
rewelacyjny do chlebka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak