Boczek rolowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

  • olej rzepakowy

  • przyprawa uniwersalna

  • czosnek

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek rolowany foto
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na boczku [ z obu stron] .
Krok 2 - Boczek rolowany foto
Zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin.
Krok 3 - Boczek rolowany foto
Po tym czasie podsmażyć z każdej strony na patelni , przełożyć na blaszkę.Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 1-1,5 godziny.W trakcie pieczenia przewrócić na druga stronę.
Krok 4 - Boczek rolowany foto
Wystudzić i usunąć sznurek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.08.2014 01:14
Pyszny jest.
kuklik 06.08.2014 16:41
smakowity boczuś
Zdzisław 06.08.2014 09:34
smaczne danie dla mnie podano
Lidzia 06.08.2014 09:05
Smaczniutki.
Wiktoria29 06.08.2014 09:03
pyszności, taki domowy najlepszy
Gracer 06.08.2014 08:35
super mięso - idealne dla mnie
Adam/ZUB3R 06.08.2014 08:28
smaczny boczek
engie23 06.08.2014 08:10
super wygląda
monika141 06.08.2014 08:10
Pyszny boczek
Janina 05.08.2014 23:58
Najlepsze w domu zrobione mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat