Boczek rolowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majeranek

    0,5 szkl
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Zalewa:

  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kolendra mielona

    1/4 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • czosnek pokrojony w plasterki

    2 ząbki
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt. zmielonych
  • boczek

    2 kg
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa
wszystkie składniki zalewy wymieszać. Boczek podzielić na 3 kawałki, natrzeć boczek. Włożyć boczek do miski skórą do góry, obciążyć talerzem i czymś ciężkim. Włożyć do lodówki na 5 dni. Pierwszego dnia nalać tyle wody by boczek był cały zakryty. Co 2 dni przewracać. Boczek opłukać, osuszyć, oprószyć pieprzem i majerankiem. Zwijamy i obwiązujemy. Piec 1,5 godz, w 170 stop

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 23.05.2011 22:48
ale mi zrobiłaś smaka, aż ślinka cieknie!!!
matii6 22.02.2011 15:38
domowy ,pychaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat