Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek po tajsku

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
imbir 80 g
ząbki czosnku 5-7 szt
papryczka chili 1 szt
olej sezamowy 4 łyżki
sos sojowy 5 łyżek
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
miód wielokwiatowy 5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek po tajsku

Imbir ,czosnek i chili drobno kroimy. Mieszamy z olejem sezamowym ,miodem ,sosem sojowym i kolendrą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Boczek przekładamy do worka ,wlewamy marynatę ,dokładnie go w niej obtaczamy. Workiem owijamy boczek (szczelnie ,żeby marynata nam się nie wydostała. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Następnie boczek wyjmujemy ,przekładamy do brytfanki i zapiekamy 90 min w temperaturze 200°C bez termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 25.05.2015 20:18
Pyszna marynata, chętnie spróbowałabym takiego boczku.
w mojej kuchni 25.05.2015 01:34
pyszne mięsko do zjedzenia
Ada-Gaba 24.05.2015 21:11
Wygląda przepysznie
kasienka23 24.05.2015 19:05
już czuję ten smak.... rewelacyjny!
olkaaa 24.05.2015 18:24
muszę spróbować
IKrakowianka 24.05.2015 17:28
bardzo fajny boczek
Czarnula666 24.05.2015 17:16
Wygląda przepysznie ;)
marcia7 24.05.2015 16:29
ciekawy sposób na boczek
W poszukiwaniu inspiracji 24.05.2015 16:12
Bardzo kusząco wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak