Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony w rękawie
do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę ok. 2 godzin. Na 25 minut przed końcem pieczenia rozcinam rękaw, aby boczek się ładnie zarumienił.
boczku surowego | 2 kg |
czosnku | 1 główka |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 10 kuleczek |
ziela angielskiego | 10 kuleczek |
jałowca | 5 kuleczek |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
sól | 2 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sosu sojowego | 3 łyżki |
octu balsamicznego | 3 łyżki |
olej | 0,25 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: