Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony, miodowo-musztardowy

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
świezo zmielony pieprz
miód 2 łyzki
musztarda 2 łyzki
ząbki czosnku 3
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony, miodowo-musztardowy

Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W miseczce wymieszać musztardę, miód, paprykę, i zmiażdżony czosnek. Marynata posmarować boczek, zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawić jeszcze na pół godziny. Ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 16.10.2013 13:37
smaczny taki boczuś
jasiek 16.10.2013 12:46
najlepszy taki domowy
Papryczka 16.10.2013 12:33
takie rzeczy to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak