Boczek pieczony, miodowo-musztardowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • świezo zmielony pieprz

  • miód

    2 łyzki
  • musztarda

    2 łyzki
  • ząbki czosnku

    3
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • boczek

    1 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W miseczce wymieszać musztardę, miód, paprykę, i zmiażdżony czosnek. Marynata posmarować boczek, zawinąć w folię i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawić jeszcze na pół godziny. Ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 16.10.2013 13:37
smaczny taki boczuś
jasiek 16.10.2013 12:46
najlepszy taki domowy
Papryczka 16.10.2013 12:33
takie rzeczy to ja lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat