Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
Ziele angielskie całe Prymat
sól do smaku
pieprz
czosnek ząbki 2 szt
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Kroki postępowania

1
Boczek solimy, pieprzymy oraz oklepujemy wyciśniętym przez praske czosnkiem. Następnie posypujemy majerankiem, liściami laurowymi oraz zielem angielskiem.
Krok 1 - Boczek pieczony foto
2
Owijamy w folię aluminiową. Wkładamy do lodówki na 1 godz.
Krok 2 - Boczek pieczony foto
3
Następnie pieczemy ok. 2 godz. 30 minut w temp. 200 stopni. Polecam i zyczę smacznego.
Krok 3 - Boczek pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.11.2014 08:33
Mniam,lubię :-)
IwonaKa 25.09.2014 15:33
lubię taki boczek
adelajda 24.09.2014 11:21
Wiesz co jesz :))
Jodaj 21.08.2014 17:25
super boczuć :)
Beata23 18.08.2014 11:49
wygląda smakowicie
gibli 14.08.2014 19:19
fajny boczuś
romanrafal
romanrafal 02.08.2014 09:04
pyszny boczuś
Ela15 27.07.2014 14:51
pysznie się prezentuje ten boczek
krokus 21.07.2014 19:06
pyszny taki boczuś
Lidzia 21.07.2014 17:03
Najlepszy.
jasiek 21.07.2014 14:08
lubię go na zimno do kanapek
agnieszka214 21.07.2014 11:35
apetyczny boczus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak