Boczek pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1,5 kg
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz

  • czosnek ząbki

    2 szt
  • Majeranek suszony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczek pieczony foto
Boczek solimy, pieprzymy oraz oklepujemy wyciśniętym przez praske czosnkiem. Następnie posypujemy majerankiem, liściami laurowymi oraz zielem angielskiem.
Krok 2 - Boczek pieczony foto
Owijamy w folię aluminiową. Wkładamy do lodówki na 1 godz.
Krok 3 - Boczek pieczony foto
Następnie pieczemy ok. 2 godz. 30 minut w temp. 200 stopni. Polecam i zyczę smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 06.11.2014 08:33
Mniam,lubię :-)
IwonaKa 25.09.2014 15:33
lubię taki boczek
adelajda 24.09.2014 11:21
Wiesz co jesz :))
Jodaj 21.08.2014 17:25
super boczuć :)
Beata23 18.08.2014 11:49
wygląda smakowicie
gibli 14.08.2014 19:19
fajny boczuś
romanrafal 02.08.2014 09:04
pyszny boczuś
Ela15 27.07.2014 14:51
pysznie się prezentuje ten boczek
krokus 21.07.2014 19:06
pyszny taki boczuś
Lidzia 21.07.2014 17:03
Najlepszy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat