Boczek pieczony

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    0,75 kilograma
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek dokładnie wymyć i odsączyć z wody. Skórkę nadciąć nożem w drobną kratkę. Cały boczek natrzeć solą oraz przyprawami i pozostawić tak na 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć na blachę. Piec w piekarniku na funkcji termoobiegu w temperaturze 170 stopni do miękkości. Odstawić do wystygnięcia. 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat