Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na kanapki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 600 g
woda 2,5 litra
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
kminek Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na kanapki

Wodę zagotować dodać sól ,ziele angielskie ,liść laurowy. Boczek surowy umyć, osuszyć natrzeć solą , pieprzem , kminkiem . Włożyć boczek do lodówki na 6-8 godzin aby się zamarynował. Wyjąć wcześniej boczek z lodówki . Włożyć do gotującej się zalewy z przyprawami .Gotować na małym ogniu do momentu gdy boczek zmięknie. Wyłączyć i ostudzić ,wyjąć z zalewy , podawać na kanapki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak