boczek faszerowany jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • kasza manna

    1 szklanka
  • cebula biała

    3 sztuki
  • boczek

    1 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule posiekaną podsmażyć na patelni, marchewkę i jaja ugotować. Następnie cebulą i marchew zmielić z boczkiem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Zapakować w ściereczkę lnianą, przewiązać sznurkiem i włożyć do foliowej torebki, związać. Gotować godzinę na wolnym ogniu. Następnie wyjąć i przycisnąć deseczkami - nadajemy kształt. Po ostygnięciu rozpakowujemy i mamy gotową potrawę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.03.2013 22:39
bardzo smacznie się zapowiada
MagdaXXX 09.02.2013 15:37
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 01.01.2013 19:38
o takim boczku nie słyszałam.
Marcinkemp 01.01.2013 18:50
Równie dobrze smakuje na kanapce jak i w sosiku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat