Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek faszerowany jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
kasza manna 1 szklanka
cebula biała 3 sztuki
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: boczek faszerowany jajkami

Cebule posiekaną podsmażyć na patelni, marchewkę i jaja ugotować. Następnie cebulą i marchew zmielić z boczkiem, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Zapakować w ściereczkę lnianą, przewiązać sznurkiem i włożyć do foliowej torebki, związać. Gotować godzinę na wolnym ogniu. Następnie wyjąć i przycisnąć deseczkami - nadajemy kształt. Po ostygnięciu rozpakowujemy i mamy gotową potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 22:39
bardzo smacznie się zapowiada
MagdaXXX 09.02.2013 15:37
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 01.01.2013 19:38
o takim boczku nie słyszałam.
Marcinkemp 01.01.2013 18:50
Równie dobrze smakuje na kanapce jak i w sosiku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak